Rýže s masem a fazolemi na mexický způsob
Suroviny
- 400 g Krůtí prsa
 - 100 g Šunka krůtí
 - 300 g Fazolové lusky zelené
 - 500 g Fazole červené sterilované
 - 300 g Dlouhozrnná rýže
 - 500 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Klobása - Čabajka
 - 1 ks Cibule
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 768 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 245 mg
 - Draslík 879.4 mg
 - Vláknina 18776.8 mg
 - Vitamín A 18776.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá krůtí prsa osušíme a pokrájíme na tenké nudličky, dlouhé asi 4 cm. Klobásu nakrájíme na kolečka. Šunku pokrájíme na hranolky silné do 1cm a dlouhé jako maso. Očištěnou cibuli se stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Omytou, velmi mladou zelenou fazolku překrojíme 2-3x. Červené konzervované fazole scedíme a necháme okapat. Dlouhozrnnou rýži dobře promyjeme v sítu.
 - 
                                2
Ve velké hluboké pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme kuřecí nudličky, za stálého míchání maso orestujeme (1min), přimícháme česnek, kolečka klobásy a za stálého míchání opékáme. Postupně přidáme pokrájenou šunku, pak fazolky a nakonec rýži. Vše zalijeme horkou vodou, promícháme se solí, pepřem a když se směs začne vařit, snížíme teplotu a pod poklicí vaříme 20 minut. Voda by měla být vsáknuta do rýže, které by měla být uvařená, měkká.
 - 
                                3
Do rýže s masem zamícháme červené fazole, prohřejeme je, podle chuti rýži dosolíme a hned servírujeme. Dobrou chuť.