Mexické košíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 930 kcal
 - Sacharidy 115 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 759 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 115 g
 - Cholesterol 177.8 mg
 - Draslík 1080.1 mg
 - Vláknina 34240 mg
 - Vitamín A 34240 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180C. Připravíme 4 misky o průměru cca 10cm, vymažeme je olejem a vyložíme kukuřičnými tortilami potřenými olejem. Pečeme cca 10min dokřupava.
 - 
                                2
V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cca 3min najemno nakrájenou cibuli. Přidáme maso a za stálého míchání cca 5min osmažíme. Poté přidáme koření a 10ml vody. Zakryjeme a za občasného míchání dusíme cca 10min. Přidáme fazole bez nálevu a necháme vychladnout. Nakonec vmícháme prošlehané vejce.
 - 
                                3
Takto připravenou směs rozdělíme do tortilových košíčků, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme 5-10min až se sýr rozpustí.
 - 
                                4
Podáváme se zakysanou smetanou.