Zapékané mexické brambory

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 5 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 817 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 79.8 mg
  • Draslík 946.6 mg
  • Vláknina 17902 mg
  • Vitamín A 17902 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme je na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.

  • 2

    Mezitím opečeme na kousky nakrájenou slaninu a orestujeme plátky cibule.

  • 3

    Brambory smícháme s fazolemi, cibulí, slaninou, měsíčky rajčat a vložíme do zapékací mísy.

  • 4

    Ze smetany, prolisovaného česneku, papriky a soli vymícháme krém, trochu ho zředíme nálevem z fazolí a zalijeme jím brambory. Ještě posypeme strouhaným sýrem a zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu