Vepřová kýta na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 199 g
 - Sodík 327 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 88 mg
 - Draslík 902.3 mg
 - Vláknina 14109.8 mg
 - Vitamín A 14109.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.9 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso opepříme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Vařené maso nakrájíme na nudličky a necháme na teplém místě.
 - 
                                2
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka. V jiné nádobě podusíme na másle očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev. Česnek nadrobno nakrájíme.
 - 
                                3
Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené maso a zprudka je opražíme. Přidáme česnek, pórek a po chvíli mrkev. Směs zalijeme částí masového vývaru, přilijeme sójovou omáčku a zlehka promícháme.