Tuňák na citronu s čínskými nudlemi
Suroviny
- 250 g Nudle vaječné
 - 250 g Chřest bílý
 - 125 g Hrášek
 - 150 g Tuňák v oleji
 - 20 g Zázvor celý
 - 20 ml Omáčka sójová
 - 5 ml Olej sezamový
 - 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 125 ml Mléko kokosové
 - 20 ml Omáčka rybí
 - 20 ml Chilli omáčka
 - 20 ml Limetková šťáva
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 ks Citronová tráva
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 456 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 89 g
 - Cholesterol 59.3 mg
 - Draslík 1558.2 mg
 - Vláknina 11963.2 mg
 - Vitamín A 11963.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.7 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nudle uvaříme podle návodu na obalu.
 - 
                                2
Smícháme nasekanou bazalku, mléko, rybí, chilli a sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Směs promícháme a odložíme.
 - 
                                3
Na wok pánvi na arašídovém i sezamovém oleji smažíme tři minuty osminky cibule, nastrouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku a kousky citronové trávy.
 - 
                                4
Z tuňáka vykrojíme tři steaky, ty nakrájíme na nudličky a přidáme je do wok pánve na tři minuty. Směs zamícháme a vyjmeme ji.
 - 
                                5
Do pánve dáme kousky chřestu, nudličky papriky, hrášek a směs restujeme tři minuty doměkka.
 - 
                                6
Přidáme maso a omáčku, povaříme ji tři minuty na mírném ohni do zhoustnutí a nakonec opepříme.
 - 
                                7
Pokrm podáváme okamžitě s omáčkou a nudlemi.