Karbanátky z rybího filé s omáčkou
Suroviny
- 120 g Cukr krupice
 - 50 g Fazolové lusky zelené
 - 450 g Filé rybí
 - 50 ml Ocet vinný
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Chilli paprička
 - 0.25 ks Okurka salátová
 - 1 ks Koriandr čerstvý
 - 2 ks Kafirové listy
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Kari pasta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 88 g
 - Sodík 28 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 131.6 mg
 - Vláknina 3675 mg
 - Vitamín A 3675 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mixeru rozmixujeme do hladké hmoty rybí filé s bílkem, kari pastu a natrhané listy papedy. Hmotu přendáme do mísy a vmícháme do ní drobně pokrájené fazolky, posekaný svazek koriandru a jednu chilli papričku, z níž jsme odstranili semena a pokrájeli ji nadrobno.
 - 
                                2
Z hmoty vlhkou rukou utvoříme menší karbanátky, které rozložené na tácu necháme půl hodiny odpočinout v chladu.
 - 
                                3
V mezičase si připravíme omáčku na namáčení. V rendlíku rozpustíme za stálého míchání na mírném plameni cukr v octě s vodou. Poté přidáme malou mrkev nakrájenou na krátké špalíčky a zhruba 5 cm oloupanou okurku, z níž jsme vykrojili semena a nakrájeli je také na krátké špalíčky. Hned odstavíme a necháme vychladnout.
 - 
                                4
V hlubší pánvi na oleji po obou stranách smažíme rybí karbanátky, odložíme je do mísy na ubrousky a držíme je v teple.
 - 
                                5
Karbanátky podáváme s malým proužkem chilli papričky bez semen a v misce omáčku, kterou podle uvážení můžeme ohřát.