Pudink ze sladké černé rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 19 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 221.7 mg
 - Vláknina 828.3 mg
 - Vitamín A 828.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži nasypeme do cedníku, důkladně proplácheme studenou vodou, scedíme a vyklopíme do velkého hrnce s vodou. Na mírném ohni zahříváme. Jakmile začne voda vařit, promícháme, aby se rýže nelepila ke dnu. Zakryjeme a pod poklicí cca 30 min. provaříme.
 - 
                                2
Poté přidáme zázvor, oloupaný a rozmělněný válečkem, oba druhy cukru a necháme vařit ještě dalších cca 15 min., dokud nevznikne kaše.
 - 
                                3
Zázvor vyjmeme, hotový pudink rozdělíme do misek a podáváme zalitý kokosovým mlékem.