Asijští garnáti v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 285 g Brambory
  • 400 g Garnát obecný
  • 10 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Omáčka rybí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Citronela
  • 1 špetka Koriandr čerstvý
  • 0.5 hrnek Mouka rýžová
  • 0.5 hrnek Voda pitná
  • 1 hrnek Kokosové mléko
  • 0.5 hrnek Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2 polévková lžíce Polenta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 41.2 mg
  • Draslík 155.7 mg
  • Vláknina 9517.4 mg
  • Vitamín A 9517.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na větší kousky nakrájíme garnáty a smícháme s citronelou, jarní cibulkou, koriandrem, čerstvým zázvorem, sladkou chilli omáčkou a rybí omáčkou, hodinu necháme marinovat.

  • 2

    Nastrouháme sladké brambory. Smícháme v míse kokosové mléko, kurkumu, vodu a mouku s kypřícím práškem, polentu a rýžovou mouku. Vše promícháme, poté přidáme nastrouhané brambory a těstíčko odstavíme, dokud nejsou garnáti připravení.

  • 3

    Garnáty - krevety s marinádou smícháme s těstíčkem.

  • 4

    Rozpálíme v pánvi podzemnicový olej a smažíme po lžících garnátovou směs. Na středně velkém plameni smažíme 3 minuty garnátové pomfrity z každé strany.

  • 5

    Hotové vyndáme z pánve a můžeme ihned podávat.

Komentáře k receptu