Vepřové s čínským zelím
Suroviny
- 30 g Houby Shitake sušené
 - 400 g Vepřová kýta
 - 15 g Zázvor celý
 - 50 g Cibulka jarní
 - 250 g Zelí čínské
 - 150 g Kukuřice
 - 50 g Kaštany jedlé
 - 5 g Sůl
 - 200 ml Hovězí vývar základní
 - 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 581 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 53.6 mg
 - Draslík 601.9 mg
 - Vláknina 3311.8 mg
 - Vitamín A 3311.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na široké nudličky. Houby namočíme.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a během 30 sekund v něm osmažíme česnek, zázvor a jarní cibulku. Vložíme maso a houby a smažíme je, dokud maso nezmění barvu (5 minut). Vše vyndáme z woku.
 - 
                                3
Ve woku rozpálíme zbytek oleje a minutu v něm smažíme čínské zelí, mladou kukuřici a jedlé kaštany. Vše osolíme, opepříme a na závěr přilijeme vývar. Přivedeme k varu a vaříme, dokud zelí nezačne měknout
 - 
                                4
Do woku nasypeme vepřové maso a přilijeme ústřicovou omáčku, sójovou omáčku a sezamový olej. V troše vody rozpustíme maizenu a přimícháme ji do směsi a horké podáváme.