Grilované kuře indické
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 0.25 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Sůl
 - 1.5 dl Jogurt bílý
 - 2 polévková lžíce Kari pasta
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 294 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 823.5 mg
 - Vláknina 818.8 mg
 - Vitamín A 818.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozklepeme kuřecí prsíčka. Smícháme v misce olej, kari pastu, zázvor, kmín a cukr. Touto směsí potřeme kuřecí prsíčka po obou stranách a necháme stranou na později.
 - 
                                2
Připravíme si okurkovou rajtu tak, že oloupeme okurku a odstraníme semínka. Nastrouháme dužinu, posypeme solí a necháme v cedníku 10 minut odležet. Odstraníme sůl a vytlačíme spodkem lžíce z nastrouhané okurky vodu. Smícháme okurku s jogurtem a vmícháme mleté chilli. Dáme vychladit do ledničky.
 - 
                                3
Maso dáme na mřížku do grilu a 10 minut opékáme a jednou obrátíme.
 - 
                                4
Podáváme s okurkovou rajtou.