Cukroví z jedlých kaštanů a sladkých brambor
Suroviny
- 450 g Brambory sladké (Batáty)
 - 200 g Kaštany jedlé
 - 2 kávová lžička Marmeláda meruňková
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Voda z pomerančových květů
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 špetka Potravinářská barva
 - 1 hrnek Cukr krupice
 - 5 polévková lžíce Mouka rýžová
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 53 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 123.4 mg
 - Draslík 370.4 mg
 - Vláknina 2270 mg
 - Vitamín A 2270 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sladké brambory nakrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a vaříme 20-25min, dokud nezměknou. Poté je scedíme, vrátíme zpět do hrnce a důkladně rozmačkáme.
 - 
                                2
Žloutky vložíme do mísy, přidáme cukr, vodu, mouku a vodu z pomerančových květů. Nakonec vmícháme batátové pyré a povaříme cca 3-4min za stálého míchání ve vodní lázni. Těsto vyklopíme na plech a necháme vychladnout. Z těsta pak odebíráme postupně po dvou lžičkách. Toto množství dáme do navlhčeného kapesníku a vytvarujeme kuličky.
 - 
                                3
Kaštany scedíme, důkladně omyjeme, osušíme a obalíme v cukru. Kuličky ze sladkých brambor dozdobíme kapkou marmelády, kterou potravinářským barvivem obarvíme dočervena.