Jehněčí se saté omáčkou
Suroviny
- 450 g Jehněčí hřbet
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Limetková šťáva
 - 1 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Voda pitná
 - 1.5 dl Kokosové mléko
 - 1 polévková lžíce Kari pasta
 - 6 polévková lžíce Máslo arašídové
 - 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 81 mg
 - Draslík 492.8 mg
 - Vláknina 4512.3 mg
 - Vitamín A 4512.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na kousky a dáme do větší mísy. V misce smícháme kokosové mléko, rozetřený česnek, kari pastu, mleté chilli a kmín. Směsí přelijeme maso, promícháme a necháme 30 minut marinovat.
 - 
                                2
Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme arašídové máslo, vodu, limetkovou šťávu a rajčatový protlak. Vznikne nám omáčka saté.
 - 
                                3
Maso napícháme na dřevěné grilovací jehly a marinádu uschováme. Opékáme na horkém grilu 8 minut a jednou maso obrátíme.
 - 
                                4
Do woku vlijeme uschovanou marinádu a povaříme 5 minut.
 - 
                                5
Podáváme opečené jehněčí s omáčkou saté.