Treska indická s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Treska aljašská
  • 1.5 dl Kokosové mléko
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 381.3 mg
  • Vláknina 5762.2 mg
  • Vitamín A 5762.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme sůl, pepř, rybí plátky a osmahneme po obou stranách do hněda. Vyndáme je z pánve a dáme stranou. Přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, pokrájenou červenou papriku, kmín, kurkumu, koriandr, garam masalu a smažíme 2 minuty. Přidáme pokrájená rajčata, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Přidáme do pánve rybí plátky a podusíme je 8 minut.

  • 2

    Vyndáme je z pánve, dáme na servírovací mísu a udržujeme teplé. Do pánve přidáme kokosové mléko a prohřejeme.

  • 3

    Omáčkou přelijeme rybí plátky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu