Kuře na červeném kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 100 g Rajčata
  • 100 g Brokolice
  • 300 g Rýže dlouhozrnná
  • 160 g Sójové výhonky
  • 20 g Koriandr celý
  • 20 g Bazalka
  • 400 ml Kokosové mléko
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 450 ml Voda pitná
  • 5 kávová lžička Kari pasta červená
  • 1 kávová lžička Citronová tráva
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 1365.4 mg
  • Vláknina 4295 mg
  • Vitamín A 4295 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí prsa osušíme. Rozporcuje na proužky široké asi 1cm.

  • 2

    Omyjeme a rozpůlíme cherry rajčata. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme ji a umyjeme v ní brokolici. Z šalotek odstraníme slupku a pokrájíme je na jednotlivé osminky. Pod tekoucí vodou opláchneme papriku, rozřízneme ji na polovinu, odstraníme semínka a bílé žebroví. Paprikovou dužinu pokrájíme na proužky o šířce asi 1 centimetr.

  • 3

    Do sítka nasypeme rýži a promyjeme ji ve studené vodě. Opláchnutou vložíme do hrnce a zalijeme ji 450 mililitry vody. Počkáme, až voda začne vřít. Ztlumíme plamen a na mírné teplotě vaříme 15 minut.

  • 4

    Nachystáme si wok, do něhož vlijeme 3 polévkové lžíce kokosového mléka. Jakmile začne vařit, prováříme ještě asi 2 minuty. Vložíme kari pastu, kterou necháme na ohni vypěnit a lehce ji mícháme. Zalijeme ji zbytkem kokosového mléka a také drůbežím vývarem. Vaříme asi 3 minuty. Do směsi ve woku vložíme pokrájené kuřecí maso a zeleninu, tedy rajčata, brokolici, papriku a cibuli. Asi 4 minuty vaříme.

  • 5

    Pokrm dochutíme posekanou citronovou trávou, nasekaným koriandrem a

  • 6

    zakápneme sójovou omáčkou. Do misky rozsypeme rýži, přidáme k ní maso a nakonec posypeme nasekanou bazalkou.

Komentáře k receptu