Kořeněné mandlové mléko
Suroviny
- 50 g Mandle
 - 3 kávová lžička Kmín celý
 - 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 3 kávová lžička Kardamom
 - 1.5 kávová lžička Hřebíček
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 3 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1.5 kávová lžička Skořice celá
 - 6 kávová lžička Koriandr celý
 - 1 l Mléko plnotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 16.7 mg
 - Draslík 372.9 mg
 - Vláknina 5810.4 mg
 - Vitamín A 5810.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.5 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1038.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandle spaříme, oloupeme a důkladně uvaříme doměkka. Poté je rozetřeme na pastu, přidáme horké koření a cukr, zalijeme mlékem a rozmixujeme. Necháme vychladit a studené podáváme.
 - 
                                2
Horké koření [39441]:
 - 
                                3
Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.