Zeleninové smaženky se sladkou omáčkou
Suroviny
- 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 225 g Brokolice
 - 125 g Chřest bílý
 - 125 g Fazolové lusky zelené
 - 250 ml Olej rostlinný
 - 2 kávová lžička Sůl mořská
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Lilek
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Marmeláda brusinková
 - 5 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 751 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 1047 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 579.1 mg
 - Vláknina 12895 mg
 - Vitamín A 12895 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 85.4 mg
 - Vitamín E 7.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na prosátou mouku se špetkou soli v míse nalijeme vejce rozšlehaná s vodou a spolu vyšleháme na hladké těstíčko.
 - 
                                2
3 lžíce brusinkové zavařeniny, špetku soli a 5 lžic pomerančové šťávy vaříme za nízkého příkonu tepla v malé nádobě, až omáčka zhoustne. Hotovou omáčku přelijeme do misky.
 - 
                                3
Lilek a velkou červenou cibuli nakrájíme na silné plátky, brokolici rozebereme na růžičky, červenou papriku pokrájíme na proužky, chřest nasekáme na špalíčky a fazokové lusky zbavíme špiček.
 - 
                                4
Na wok pánvi nebo hluboké pánvi rozehřejeme rostlinný olej. Chceme-li zjistit, zda je olej dostatečně horký, ukápneme do něj kousek těsta. Vyplave-li ihned na povrch, je teplota na smažení příhodná.
 - 
                                5
Zeleninu namáčíme do připraveného těstíčka a postupně ji dozlatova v malých dávkách smažíme, každou 3-4 minuty. Usmaženou zeleninu drátěnou sběračkou přemístíme z oleje na papírové ubrousky, na kterých je dle chuti osolíme.
 - 
                                6
Zeleninu servírujeme s brusinkovou omáčkou k namáčení.
 - 
                                7
Můžeme ozdobit čerstvými bazalkovými lístky