Zapékaný květák po indicku
Suroviny
- 1 kávová lžička Pasta česneková
 - 1 kávová lžička Pasta zázvorová
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 0.5 kávová lžička Garam masala
 - 1 ks Květák
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 4 ks Chilli paprička zelená
 - 3 polévková lžíce Paneer sýr
 - 2 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 283 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 14.5 mg
 - Draslík 1061.3 mg
 - Vláknina 13910.1 mg
 - Vitamín A 13910.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 139.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák opláchneme pod tekoucí vodou a pět minut jej necháme vařit na páře, dokud nezměkne. Cibuli nakrájíme společně s lístky koriandru. Rajčata rozmixujeme. Zelené chilli papričky rozkrájíme vejpůl a odstraníme stonky a semínka.
 - 
                                2
Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a osmahneme na něm cibuli, česnekovou a zázvorovou pastu a nakonec několik vteřin smažíme kurkumu a mletý koriandr.
 - 
                                3
Zalijeme rozmixovanými rajčaty s koriandrem, zasypeme garam masalou a mletým chilli. Vše dochutíme špetkou soli. Za stálého míchání smažíme, dokud tato směs nezhoustne. Změklý květák umístíme do kastrolu a zalijeme jej kořeněnou omáčkou. Pod pokličkou necháme ještě pár minut dusit. Celou směs přelijeme do nádoby a posypeme ji nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct do předehřáté trouby. Můžeme podávat.