Jehněčí saté
Suroviny
- 15 g Zázvor celý
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 250 ml Víno portské
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1 špetka Hřebíček mletý
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 1 špetka Pepř 4 barev
 - 1 kg Jehněčí kýta
 - 1 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Marmeláda brusinková
 - 4 polévková lžíce Marmeláda rybízová
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1072 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 440 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 195 mg
 - Draslík 834.3 mg
 - Vláknina 3330 mg
 - Vitamín A 3330 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, naporcujeme na čtyři cm široké plátky. Plátky propíchneme bambusovými špízy a okořeníme. Špízy smažíme na rozpáleném másle asi 5 minut.
 - 
                                2
Brusinkovou omáčku smícháme s portským a vývarem. Vmícháme rybízovou marmeládu, citronovou šťávu, hořčici, nastrouhanou kůru. Okořeníme nastrouhaným zázvorem, solí a pepřem. Vše řádně promícháme a necháme deset minut povařit.
 - 
                                3
Mouku smícháme s vodou, omáčku zahustíme a povaříme.
 - 
                                4
Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.