Artyčoky v olivovém oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 361 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 837.8 mg
 - Vláknina 25091 mg
 - Vitamín A 25091 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé artyčoky zbavíme stonku a listů, omyjeme a pokapeme citrónovou šťávou. Brambory a mrkev pokrájíme na drobnější kousky, cibulky oloupeme.
 - 
                                2
Artyčoky přidáme k zelenině, vše zalijeme olivovým olejem, osolíme, osladíme, zakápneme citrónovou šťávou a zalijeme trochou vody, necháme vařit až do změknutí.
 - 
                                3
Podáváme dobře vychlazené, zdobené hráškem a posekaným koprem.