Grilované jehněčí s jogurtovou zálivkou
Suroviny
- 85 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Bobkový list
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 špetka Rozmarýn sušený
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 kg Jehněčí kýta
 - 0.666667 šálek Jogurt bílý
 - 1 polévková lžíce Máta
 - 1 polévková lžíce Koriandr mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 400 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 170.4 mg
 - Draslík 939.8 mg
 - Vláknina 3804.3 mg
 - Vitamín A 3804.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nastrouháme, mátu a koriandr nasekáme. Smícháme jogurt, mátu, koriandr, 2 lžičky cibule, promícháme a vložíme do malé misky. Maso nakrájíme na kousíčky a zalijeme ho promíchanou směsí cibule, bylinek, kůry, šťávy, cukru, oleje, pepře a soli. Dvanáct hodin tak maso marinujeme.
 - 
                                2
Okapané ho pak napícháme na špízy a grilujeme na předehřátém grilu asi deset minut dozlatova.
 - 
                                3
Podáváme s jogurtem a kousky citronu.