Jehněčí na cibulí se sezamem
Suroviny
- 3 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 6 ks Cibule
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Pórek
 - 4 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 dl Víno rýžové čínské
 - 1 kg Jehněčí maso
 - 3 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 160 mg
 - Draslík 451.4 mg
 - Vláknina 10526.4 mg
 - Vitamín A 10526.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.1 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1902.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso odblaníme, omyjeme a pokrájíme šikmo přes vlákno na kousky velikosti sousta.
 - 
                                2
Velké cibule očistíme a rozčtvrtíme. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme nadrobno. Zeleninu s masem dáme do mísy a smícháme ji s omáčkou Hoisin a sezamovým olejem a necháme v chladničce hodinu marinovat.
 - 
                                3
Sezamová semínka nasucho opražíme v menší pánvi dozlatova. Lahůdkovou cibuli a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky.
 - 
                                4
Ve woku si rozpálíme olej. Čtvrtky cibule vyjmeme z marinády a na rozpáleném oleji ji zprudka orestujeme. Osmaženou cibuli vyjmeme z pánve a odložíme na talíř. Do woku na rozpálený olej vložíme maso s marinádou, které zprudka osmažíme.
 - 
                                5
Ve víně si rozmícháme Maizenu, přimícháme ji k masu a při vyšší teplotě mícháme do zhoustnutí. Nakonec k masu přimícháme pokrájenou lahůdkovou cibuli s pórkem a každou porci posypeme sezamovými semínky. Jehněčí maso podáváme s opečenou cibulí.
 - 
                                7