Jehněčí na cibulí se sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 3 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 6 ks Cibule
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 dl Víno rýžové čínské
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 3 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 875 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 451.4 mg
  • Vláknina 10526.4 mg
  • Vitamín A 10526.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1902.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso odblaníme, omyjeme a pokrájíme šikmo přes vlákno na kousky velikosti sousta.

  • 2

    Velké cibule očistíme a rozčtvrtíme. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme nadrobno. Zeleninu s masem dáme do mísy a smícháme ji s omáčkou Hoisin a sezamovým olejem a necháme v chladničce hodinu marinovat.

  • 3

    Sezamová semínka nasucho opražíme v menší pánvi dozlatova. Lahůdkovou cibuli a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky.

  • 4

    Ve woku si rozpálíme olej. Čtvrtky cibule vyjmeme z marinády a na rozpáleném oleji ji zprudka orestujeme. Osmaženou cibuli vyjmeme z pánve a odložíme na talíř. Do woku na rozpálený olej vložíme maso s marinádou, které zprudka osmažíme.

  • 5

    Ve víně si rozmícháme Maizenu, přimícháme ji k masu a při vyšší teplotě mícháme do zhoustnutí. Nakonec k masu přimícháme pokrájenou lahůdkovou cibuli s pórkem a každou porci posypeme sezamovými semínky. Jehněčí maso podáváme s opečenou cibulí.

  • 7

Komentáře k receptu