Turecký těstovinový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 291 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0.3 mg
 - Draslík 242.8 mg
 - Vláknina 3181.7 mg
 - Vitamín A 3181.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. Potom je nasypeme do mísy a přidáme rozčtvrcená rajčata, nastrouhanou cuketu, nakrájenou cibuli a olivy.
 - 
                                2
Humus, bílý jogurt, olivový olej, česnek a citronovou kůru rozmixujeme na hladkou kaši, přidáme sůl a pepř a ještě krátce mixujeme.
 - 
                                3
Salát pokapeme zálivkou, přidáme petrželku a zamícháme.