Perská omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 5 g Sůl
  • 30 g Pažitka
  • 20 g Bazalka
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Cibulka jarní
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 3 g Pepř černý celý
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 753 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 387.3 mg
  • Draslík 1260.1 mg
  • Vláknina 12547.5 mg
  • Vitamín A 12547.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.1 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na velké pánvi rozpálíme arašídový olej, přihodíme brambory nakrájené na kostičky, opečeme dozlatova. Přidáme nasekanou jarní cibulku, vše osmažíme doměkka.

  • 2

    V míse vyšleháme vejce s citronovou šťávou, přidáme listy špenátu nasekané nadrobno, sůl, pepř, směs bylin, nakonec vmícháme osmažené brambory s cibulí. Vše promícháme a nalijeme do máslem vymazané zapékací misky, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut, až je kůrka zlatavá. Podáváme se zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu