Lilkový humus

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 0.5 g Sůl
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 13 g Česnek
  • 5 g Olivy černé
  • 60 g Olej olivový extra panenský
  • 35 ml Citronová šťáva
  • 1 kg Lilek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Omáčka Tahini
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 840.6 mg
  • Vláknina 24160.3 mg
  • Vitamín A 24160.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, propíchneme a zakapeme olivovým olejem. Na plechu s nepřilnavým povrchem pečeme na střední stupeň, dokud nejsou lilky zcela propečené a měkké. Pokud bychom chtěli použít gril, musíme dávat pozor, kdy se na lilku objeví bublinky. V ten moment jsou propečené.

  • 2

    Necháme vychladnout a opatrně oloupeme.

  • 3

    Do mixéru dáme oloupané lilky, česnek, citronovou šťávu, tahini, olivový olej a část nasekané petržele. Vše spolu dobře rozmixujeme na hladkou kaši. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Naservírujeme do nepříliš hluboké misky a ozdobíme zbytkem nasekané petržele a olivami.

Komentáře k receptu