Lilkový humus
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 91 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 840.6 mg
 - Vláknina 24160.3 mg
 - Vitamín A 24160.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky omyjeme, propíchneme a zakapeme olivovým olejem. Na plechu s nepřilnavým povrchem pečeme na střední stupeň, dokud nejsou lilky zcela propečené a měkké. Pokud bychom chtěli použít gril, musíme dávat pozor, kdy se na lilku objeví bublinky. V ten moment jsou propečené.
 - 
                                2
Necháme vychladnout a opatrně oloupeme.
 - 
                                3
Do mixéru dáme oloupané lilky, česnek, citronovou šťávu, tahini, olivový olej a část nasekané petržele. Vše spolu dobře rozmixujeme na hladkou kaši. Osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Naservírujeme do nepříliš hluboké misky a ozdobíme zbytkem nasekané petržele a olivami.