Vařená tykev s máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Tykev
  • 30 g Cukr krupice
  • 700 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 485.6 mg
  • Vláknina 4800 mg
  • Vitamín A 4800 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Tykev vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Poté scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Tykev vložíme do mísy, osladíme, přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme osmaženou cibulí.

Komentáře k receptu