Marinované jehněčí maso na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kávová lžička Tabasco
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej olivový
  • 1.5 dl Citronová šťáva
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 393 mg
  • Vláknina 174.4 mg
  • Vitamín A 174.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme marinádu. V misce metlou spojíme olej, citronovou šťávu, pepř, sůl a tabasco.

  • 2

    Jehněčí maso omyjeme a nakrájíme na kostky, vložíme do marinády, promícháme a necháme alespoň hodinu uležet.

  • 3

    Rozpálíme gril a na mřížce pak namarinované kousky masa grilujeme, dokud nemají zlatavou barvu.

  • 4

    Podáváme se zeleninovým salátem a arabským chlebem.

Komentáře k receptu