Osvěžující salát ze sušeného ovoce
Suroviny
- 30 g Mandle
 - 50 g Meruňky sušené
 - 30 g Ořechy Kešu
 - 30 g Ořechy vlašské
 - 50 g Švestky sušené
 - 50 g Křížaly (sušená jablka)
 - 50 g Hrušky sušené
 - 30 g Oříšky piniové
 - 50 g Rozinky tmavé
 - 1 špetka Kardamom
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 0.2 l Sirup pomerančový
 - 2 dl Kostkový led
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 360.9 mg
 - Vláknina 7763.2 mg
 - Vitamín A 7763.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechno sušené ovoce omyjeme, vložíme do mísy se studenou vodou a necháme 24 hodin namočené. Před přípravou salátu vodu slijeme, ovoce necháme v sítu okapat.
 - 
                                2
Mandle spaříme, oloupeme a společně s oříšky nasekáme na jemno.
 - 
                                3
V míse okapané ovoce smícháme s nasekanými mandlemi a ořechy, přidáme podle chuti kardamon a skořici, zalijeme sirupem, důkladně znovu promícháme.
 - 
                                4
Salát poté vložíme do chladničky, necháme 2 hodiny odležet. Podáváme s kostkami ledu.