Pikantní rýžový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Sójové výhonky
  • 150 g Hrachové lusky
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 0.09 kávová lžička Olej olivový
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Estragon
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř citronový
  • 3 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 5 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 637.9 mg
  • Vláknina 8004.1 mg
  • Vitamín A 8004.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olej, přidáme šalotky nasekané na kostičky a dusíme, až zesklovatí. Přidáme rýži, krátce podusíme, zalijeme horkým vývarem a necháme přejít varem. Zakryjeme poklicí a vaříme na velmi mírném ohni asi 40 minut.

  • 2

    Cukrové lusky omyjeme a blanšírujeme asi dvě minuty, pak přidáme sójové výhonky a balnšírujeme ještě minutu. Slijeme a necháme okapat.

  • 3

    Papriky omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Snítku estragonu opláchneme, rozpůlíme a nasekáme najemno.

  • 4

    Sezamový olej rozšleháme s octem, sherry, solí, citrónovým pepřem a estragonem.

  • 5

    Všechny suroviny na salát smícháme a přelijeme dresinkem, necháme odležet. Dle chuti můžeme salát zjemnit zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu