Artyčoky v olivovém oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 150 g Brambory
  • 30 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 160 g Mrkev kořen
  • 6 g Kopr čerstvý
  • 600 g Artyčoky
  • 200 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 837.8 mg
  • Vláknina 25091 mg
  • Vitamín A 25091 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé artyčoky zbavíme stonku a listů, omyjeme a pokapeme citrónovou šťávou. Brambory a mrkev pokrájíme na drobnější kousky, cibulky oloupeme.

  • 2

    Artyčoky přidáme k zelenině, vše zalijeme olivovým olejem, osolíme, osladíme, zakápneme citrónovou šťávou a zalijeme trochou vody, necháme vařit až do změknutí.

  • 3

    Podáváme dobře vychlazené, zdobené hráškem a posekaným koprem.

Komentáře k receptu