Grilované nudle po balkánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Sýr Feta
  • 450 g Jehněčí pečeně
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 350 g Nudle vaječné
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1303 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 192.3 mg
  • Draslík 720.8 mg
  • Vláknina 7242.5 mg
  • Vitamín A 7242.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí pečeni stáhneme provázkem, aby si udržela šťavnatost.

  • 2

    Smícháme nasekaný koriandr, drcený česnek, sůl, pepř, citrónovou šťávu a olej. Do marinády vložíme maso a otáčíme jím, aby se namočilo ze všech stran. Marinujeme 1 hodinu při pokojové teplotě.

  • 3

    Masovou rolku položíme do grilu, přiklopíme a pečeme 40 minut. Není třeba maso obracet. Po upečení necháme rolku 15 minut stát, než ji nakrájíme.

  • 4

    Nudle uvaříme podle návodu. Necháme je dobře okapat. V malé misce připravíme pastu z koriandru, fety, česneku a chilli papričky.

  • 5

    Gril rozpálíme na nejvyšší teplotu, potřeme ho olejem a nudle na ní spojíme s koriandrovou pastou. Dobře promícháme a prohřejeme.

  • 6

    Maso podáváme naporcované na nudlích.

Komentáře k receptu