Grilované jehněčí s rýžovými nudlemi
Suroviny
- 500 g Jehněčí kýta
 - 250 g Nudle rýžové
 - 90 g Baby špenát
 - 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 30 ml Fazolová černá omáčka
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 403 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 502 mg
 - Vláknina 3509.8 mg
 - Vitamín A 3509.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.3 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na menší kousky. Špenát opláchneme a necháme okapat.
 - 
                                2
Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme. Smícháme dohromady 40 ml arašídového oleje, mirin, sezamový olej a cukr a směs nalijeme do uvařených nudlí. Omáčku z černých fazolí, 20 ml arašídového oleje a maso smícháme dohromady. Maso na grilovací pánvi ugrilujeme, cca 5 minut z každé strany, poté nakrájíme na tenké plátky, které společně se špenátem zamícháme do nudlí. Osolíme, opepříme. Servírujeme horké.