Pečené parmice na čerstvých bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Parmice
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Rukola
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 968.5 mg
  • Vláknina 4680.3 mg
  • Vitamín A 4680.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Parmice zevnitř i zvenku omyjeme, osušíme a ochutíme solí a pepřem. Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Rajčata a citron opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Rukolu a petrželku omyjeme, lístky petrželky otrháme. Velkou zapékací mísu vymastíme olejem a naskládáme do ní ryby. Rozdělíme na ně petrželku, bobkové listy, rajčata a citron. Osolíme, opepříme, pokapeme zbytkem oleje a zakryjeme alobalem.

  • 2

    Pečeme na střední liště trouby cca 40 min. Na posledních 5 min. odstraníme alobal. Rucolu natrháme, rozložíme na talíře, na ni rozdělíme ryby a ihned podáváme.

Komentáře k receptu