Jehněčí kotlety s rozmarýnem a tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 ml Balsamico ocet
  • 630 ml Olej olivový
  • 12 ks Jehněčí kotlety
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Tymián sušený
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1354 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 133 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 649 mg
  • Vláknina 956.7 mg
  • Vitamín A 956.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme rozmarýn, tymián, česnek, olej, ocet a citrónovou šťávu ve skleněné misce a připravíme marinádu.

  • 2

    Přidáme jehněčí kotlety, namočíme do marinády a necháme hodinu marinovat.

  • 3

    Rozehřejeme gril, slijeme maso a dáme na potřený rošt a z každé strany grilujeme 5 minut.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu