Zelenina s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová plec
  • 200 g Kapusta hlávková
  • 100 g Hrášek mražený
  • 350 g Mrkev kořen
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 2 ks Cuketa
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 235 g
  • Sodík 930 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 909.7 mg
  • Vláknina 12142.3 mg
  • Vitamín A 12142.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Osolíme a opepříme citronovým pepřem.

  • 2

    Ve velké pánvi ohřejeme 300 ml vývaru, maso v něm podusíme asi 7 minut a vyjmeme je.

  • 3

    Oloupanou mrkev podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Omytou kapustu a cukety nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek nasekáme.

  • 4

    Mrkev, kapustu a česnek vložíme do pánve, zalijeme zbylým vývarem a podusíme za občasného zamíchání asi 4 minuty. Přidáme hrášek, citronovou šťávu a cukety a dusíme ještě 2 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu