Dušená zelenina s vepřovými panenkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 400 g Kapusta hlávková
  • 200 g Mrkev kořen
  • 400 g Vepřová panenka
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Vegeta
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 124 g
  • Sodík 920 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 55.3 mg
  • Draslík 2342.9 mg
  • Vláknina 20533.8 mg
  • Vitamín A 20533.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 159 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky. Omytou kapustu nakrájíme na nudličky, očištěný pórek na kolečka. Oloupanou cibuli jemně pokrájíme a necháme zesklovatět na oleji.

  • 2

    Maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kostky. Přidáme k cibuli a zprudka opečeme po všech stranách. Vmícháme zeleninu s bramborami, osolíme, opepříme a za častého míchání asi 5 minut opékáme. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou 30 - 35 minut.

  • 3

    Dušenou zeleninu s masem dochutíme Vegetou, upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s celozrnným chlebem.

Komentáře k receptu