Guláš ze lvích hlav

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 55 g Krevety tygří - loupané
  • 55 g Houby čerstvé
  • 450 g Vepřové maso mleté
  • 680 g Zelí čínské
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 kávová lžička Cibulka jarní
  • 1.25 hrnek Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 580 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 65.1 mg
  • Draslík 648.1 mg
  • Vláknina 4876.7 mg
  • Vitamín A 4876.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou a zázvorem, přidáme nakrájené houby, sójovou omáčku, vařené krevety bez ulit, cukr, rýžové víno a kukuřičný škrob. Ze vzniklé směsi vytvoříme 4-6 masových knedlíčků.

  • 2

    Zelí pokrájíme na větší kousky. Ve woku rozpálíme olej, vložíme zelí, osolíme a restujeme za stálého míchání 2-3 min. Poté přidáme masové knedlíčky, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Zakryjeme a povaříme 30-45 min. Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu