Rybí doedoeh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Fenyklová semínka
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Chilli paprička
  • 1 ks Galgan
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Makrela - filety
  • 1 hrnek Kokosový krém
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Datle sušené
  • 1.2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 116.7 mg
  • Draslík 666.2 mg
  • Vláknina 1709.5 mg
  • Vitamín A 1709.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Datlovou dužinu namočíme do vody. Filé z ryby opláchneme studenou vodou a osušíme na papírové utěrce. Vložíme do mělkého talíře a osolíme. Datlovou dužinu scedíme, maso přelijeme vylouhovanou šťávou, cca 30 minut necháme marinovat.

  • 2

    Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, oloupaný laos nakrájíme. Obojí společně s česnekem a dvěma chilli papričkami bez semínek rozetřeme v hmoždíři na jemnou hmotu. Na závěr přidáme mletý koriandr, kurkumu, fenyklová semínka a cukr.

  • 3

    V pánvi rozpálíme polovinu oleje, rybu na něm restujeme cca 5 minut a odložíme.

  • 4

    Pánev vytřeme, rozpálíme zbytek oleje, osmahneme na něm zbytek koření. Vmícháme kokosový krém a na mírném ohni několik minut povaříme. Vložíme maso, krátce prohřejeme. Dle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Rozdělíme na talíře, posypeme strouhanými chilli papričkami a podáváme.

Komentáře k receptu