Krevetové saté

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 0.5 kávová lžička Datle sušené
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.25 kávová lžička Krevetová pasta
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Mléko kokosové
  • 1 polévková lžíce Oříšky makadamové
  • 6 polévková lžíce Arašídová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 778.2 mg
  • Vláknina 5256.6 mg
  • Vitamín A 5256.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z krevet odkrojíme přední část s hlavou, zbytek oloupeme a vyjmeme hřbetní strunu. Každou zespodu nařízneme a rozevřeme. Na každou grilovací jehlu napíchneme tři krevety.

  • 2

    Připravíme marinádu. V mixéru rozmixujeme na jemnou hmotu krevetovou pastu, rozmačkaný česnek, pokrájenou citronovou trávu, oříšky a mleté chilli. Směs poté osmahneme na rozpáleném oleji. Po minutě přilijeme kokosové mléko, přidáme datlovou dužinu (namočenou ve vodě a vymačkanou) a povaříme. Necháme vychladit. Vzniklou směsí přelijeme krevety a necháme 60 min marinovat.

  • 3

    Krevety grilujeme na rozpáleném grilu cca 3 minuty, mezitím průběžně potíráme marinádou.

  • 4

    Krevetové špízy podáváme s arašídovou omáčkou, okurkou pokrájenou na kostičky a doplníme dílky citronu.

Komentáře k receptu