Kachna v kořeněné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Kachna mražená
  • 100 g Bambusové výhonky
  • 150 g Shiitake houby
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 12 ks Vodní kaštany v nálevu
  • 0.01 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1491 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 134 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 262 mg
  • Vláknina 3287.5 mg
  • Vitamín A 3287.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod vodou opláchneme konzervované vodní kaštany, a poté spaříme ve vroucí osolené vodě 10 minut. Odstavíme je stranou a necháme

  • 2

    okapat.

  • 3

    Ve stejné vodě spaříme bambusové výhonky, opláchneme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na tenké nudličky.

  • 4

    Rozpálíme ve woku sezamový olej, přidáme zázvor, vykostěné a nakrájené kachňátko na plátky a smažíme 2 minuty. Poté vyndáme maso a zázvor a dáme stranou.

  • 5

    Bambusové výhonky, vodní kaštany a čínské houby, které jsme předem namočili na 15 minut do vody smažíme 1 minutu. Přebytečný olej slijeme a maso a zázvor opět přidáme do woku. Přilijeme vývar a promícháme. Posypeme směsí pěti druhů koření a 15 minut povaříme. Osolíme, opepříme, přimícháme solamyl s vodou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu