Maso vepřové s křupavou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Vepřové maso libové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 79.9 mg
  • Draslík 413.9 mg
  • Vláknina 7540 mg
  • Vitamín A 7540 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2847.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme v misce víno, zázvor, cukr a sójovou omáčku. Necháme uležet 30 minut. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Na tenké proužky nakrájíme mrkev, celer a fenykl. Do bambusového pařáčku vložíme zeleninu, nasadíme na wok s vroucí vodou a vaříme v páře 3 minuty.

  • 3

    Poté pařáček vyndáme a plátky vepřového masa položíme na zeleninu. Opět zavěsíme na wok a směs vaříme dalších 5 minut v páře.

  • 4

    Podáváme s připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu