Žebírka s čínskou barbecue marinádou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kukuřice cukrová
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 125 g Med včelí
  • 600 g Vepřová žebra
  • 125 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 2 kávová lžička Koření na pizzu
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 782 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 139.5 mg
  • Draslík 753.4 mg
  • Vláknina 5454 mg
  • Vitamín A 5454 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme čínskou barbecue marinádu: v kastrůlku za neustálého míchání ohřejeme a poté necháme vychladnout 125 ml červeného vína, 125 g medu, 1/4 lžičky chilli koření a lžičku hořčičného semínka.

  • 2

    Vepřová žebírka nakrájíme, rozložíme do mělké misky, přelijeme marinádou a necháme 20 minut odležet.

  • 3

    Čerstvé rozpůlené kukuřičné klasy pokapeme olivovým olejem, zabalené do alobalu grilujeme na barbecue grilu společně s marinovanými žebírky. Během grilování otáčíme. Žebírka grilujeme 10 - 12 minut, kukuřici 12 - 15 minut.

  • 4

    Žebírka i kukuřici podáváme s máslem smíchaným s pizza kořením.

Komentáře k receptu