Dušená telecí kýta s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Grapefruity
  • 300 g Jablka
  • 70 g Med včelí
  • 300 g Pomeranče
  • 800 g Telecí kýta
  • 30 g Solamyl
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 130 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 890 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 618 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 1092.3 mg
  • Vláknina 9433 mg
  • Vitamín A 9433 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.6 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu očistíme, nakrájíme na kostky a zaprášíme moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na dílky a zakapeme citronovou šťávou. Pomeranče a grapefruity oloupeme a rozdělíme na dílky.

  • 2

    Omáčku připravíme smícháním vychladlého vývaru s medem, Solamylem, sójovou omáčkou a octem.

  • 3

    Maso osmažíme na oleji, vmícháme cibuli a chvíli společně smažíme. Přidáme ovoce a za stálého míchání dusíme, až je maso měkké.

  • 4

    Nakonec vlijeme omáčku, přivedeme do varu, odstavíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu