Omeleta s mandlemi a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Šunka dušená
  • 20 g Mandle plátky
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Weisu
  • 1 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 380.5 mg
  • Draslík 118.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozmícháme vejce se solí, vínem a wei-su. Směs vlijeme na pánev vymazanou olejem, zlehka promícháme a když vejce ztuhnou přisypeme nasucho opražené mandle.

  • 2

    Okraje pánve zakápneme trochou oleje a vývaru. Upečenou omeletu přeložíme a vyklopíme na nahřátý talíř. Povrch omelety posypeme na kostičky nakrájenou šunkou.

Komentáře k receptu