Žampióny z čínské kuchyně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Pórek
  • 30 g Petržel - nať
  • 50 ml Víno bílé
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Glutasol
  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 604.5 mg
  • Vláknina 5904.9 mg
  • Vitamín A 5904.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 8.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté žampióny oloupeme, rozkrájíme na plátky, pórek také očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, drobně nasekáme. V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme česnek, zamícháme a ihned vmícháme i žampióny. Přidáme pórek, ochutíme solí, pepřem, vlijeme víno, za častého promíchání dusíme do měkka.

  • 2

    Po dobu dušení přidáme do pánve Glutasol, Solamyl a sójovou omáčku. Těsně přes dodušením přimícháme drobně nasekanou petrželovou nať, zamícháme a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Hotové žampióny rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu