Kapustové závitky plněné sýrem tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Shiitake
  • 250 g Kapusta
  • 150 g Sýr sójový - Tofu
  • 30 g Zázvor
  • 150 g Pažitka
  • 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Sojová omáčka
  • 5 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 58 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 206.5 mg
  • Vláknina 4799.8 mg
  • Vitamín A 4799.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osm opláchnutých vnějších kapustových listů ponoříme na dvě minuty do osolené vroucí vody. Necháme je okapat a vychladnout.

  • 2

    Houby shiitake očistíme jemným kartáčkem, česnek oloupeme, zázvor očistíme, vše nakrájíme nadrobno a pět minut opékáme v kastrolu na rozehřátém oleji.

  • 3

    Tofu vyjmeme z nálevu, necháme okapat a pokrájíme na kostičky.

  • 4

    Očištěnou jarní cibulku a pažitku nasekáme nadrobno, maizenu smícháme s jednou lžící sójové omáčky, vše přidáme do kastrolu s houbami a dobře promícháme.

  • 5

    Vychladlé kapustové listy rozpůlíme, odstraníme silné žebro. Obě poloviny listu položíme vedle sebe tak, aby se překrývaly. Náplň rozdělíme na 8 dílů, položíme do středu listů a zabalíme.

  • 6

    Vaříme 15 minut v páře nad vařící vodou. Podáváme teplé s omáčkou, kterou získáme smícháním dvou lžic světlé sójové a pěti lžic sladké chilli omáčky.

Komentáře k receptu