Kapustové závitky s masovou náplní
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 664 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 59 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 201.1 mg
- Draslík 432.4 mg
- Vláknina 3464.8 mg
- Vitamín A 3464.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté kapustové listy ovaříme krátce v osolené vodě a necháme je okapat. Poté z nich odstraníme tuhá žebra. 
- 
                                2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájené maso a osmažíme je. Po prochladnutí přidáme žloutek, sůl a pepř, vše promícháme. 
- 
                                3Vzniklou hmotu klademe na připravené listy kapusty, zabalíme a vložíme do kastrolu, vyloženého plátky slaniny. Závitky podlijeme vínem, pod pokličkou pečeme asi 20 minut. 
- 
                                4Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        