Ryba po kantonsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 ml Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Treska aljašská
  • 3 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 1295.1 mg
  • Vláknina 5599.8 mg
  • Vitamín A 5599.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu po obou stranách šikmo nařízneme, naložíme jí do směsi rýžového vína, sojové omáčky, jemně pokrájeného zázvoru

  • 2

    a sezamového oleje. Zakryté necháme v chladu marinovat nejméně 10 minut.

  • 3

    Přendáme i s marinádou na tepluvzdorný talíř, mřížku nebo do bambusového pařáku a postavíme na hrnec s mírně vroucí vodou.

  • 4

    Dobře přikryjeme a vaříme v páře 10 minut.

  • 5

    Přendáme na talíř, posypeme jemně nakrájenou, jarní cibulkou, strouhaným zázvorem a pepřem.

  • 6

    Rozpálíme arašídový olej a přelijeme přes rybu a oblohu tak, aby kůže byla křupavá. Podáváme.

Komentáře k receptu