Salát s hovězím masem a houbami shitake

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 675 g Hovězí maso zadní
  • 225 g Shiitake houby
  • 175 g Rajčata Cherry
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 ks Chilli paprička
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Salát římský
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.05 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 97.9 mg
  • Draslík 743.7 mg
  • Vláknina 11103.5 mg
  • Vitamín A 11103.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso dáme na gril rozpálený na střední teplotu a opékáme cca 2-4 minuty po každé straně. Po vyjmutí necháme cca 15 minut vychladnout. Poté špalek masa nakrájíme na co nejtenčí plátky a vložíme do mísy.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek a pokrájené klobouky hub. Za občasného míchání restujeme cca 5 minut, odstavíme, vložíme maso a v osmažené směsi plátky důkladně obalíme.

  • 3

    Na dresink nakrájíme nadrobno jarní cibulku, v misce ji smícháme s nasekaným česnekem, šťávou vymačkanou z limetky, rybí omáčkou, cukrem a pokrájenou koriandrovou natí. Zálivkou přelijeme masovou směs a zlehka promícháme.

  • 4

    Lisy salátu natrháme na menší proužky, naaranžujeme je po obvodu servírovací mísy, doplníme rozpůlenými cherry rajčátky a plátky okurky. Doprostřed dáme masovou směs, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu