Thajská polévka s tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr sójový - Tofu
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 90 g Cibulka jarní
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 90 ml Kari pasta
  • 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 500 ml Kokosové mléko
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1302 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 615.5 mg
  • Vláknina 10198 mg
  • Vitamín A 10198 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony nakrájíme na plátky, tofu na kostičky. Cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka. Opláchnutý koriandr natrháme na menší kousky.

  • 2

    Olej rozpálíme v hrnci, přidáme houby a smažíme 3 minuty. Přidáme karí pastu a necháme 1 minutu prohřát. Poté vmícháme vývar, kokosové mléko, rybí omáčku, šťávu z limetky, tofu a cibulku. Přiklopené vaříme 5 minut.

  • 3

    Polévku servírujeme ozdobenou koriandrem.

Komentáře k receptu