Německá mramorovaná bábovka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Kakao - prášek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 380 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Cukr krupice
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 128.9 mg
  • Draslík 191.2 mg
  • Vláknina 3774.8 mg
  • Vitamín A 3774.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo (30g) v míse utřeme a postupně zatřeme cukr, vanilkový cukr a sůl. Po jednom přidáváme vejce a ještě chvíli třeme.

  • 2

    Ke směsi přimícháme polovinu mouky smíchané s práškem do pečiva, přilijeme mléko a přisypeme zbylou mouku.

  • 3

    2/3 směsi vlijeme do máslem vymazané formy. Zbylé těsto smícháme s kakaem a mlékem a nalijeme do formy na světlé těsto. Vidličkou nebo špejlí vytvoříme mramorování.

  • 4

    Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 1 hodinu.

  • 5

    Podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu